'Vroege prikhalers veroorzaken verkeersdrukte rond vaccinatielocaties'

Zestien prikstraten telt de XXL-priklocatie in de Bonte Wever in Assen
De priklocatie in de Bonte Wever in Assen © RTV Drenthe/Dylan de Lange
GGD Drenthe vraagt mensen op de afgesproken tijd langs te komen om de boosterprik te halen. Volgens een woordvoerder komen mensen nu vaak te vroeg en dat veroorzaakt drukte op de wegen rond de priklocaties.
"Mensen komen vaak te vroeg en daardoor staat het nu vaak vast rond onze priklocaties", vertelt een woordvoerder. Volgens haar komen mensen soms wel twee uur te vroeg voor hun afspraak. "We zetten duizenden prikken per dag en als meerdere mensen op hetzelfde tijdstip komen dan loopt het soms vast." Ook worden de wachtrijen zelfs langer doordat mensen niet op de afgesproken tijd verschijnen.
Waarom mensen veel te vroeg komen, weet de GGD-woordvoerder niet. "Misschien zijn ze bang voor lange rijen of dat ze anders te laat komen." Dat laatste is volgens de woordvoerder overigens geen probleem. "Als je te laat komt, kan de afspraak gewoon doorgaan."
Wel heeft de woordvoerder nog een extra tip om de wachtrijen te verkorten. "Als mensen thuis alvast een gezondheidsverklaring invullen, scheelt dat ook tijd. Dan hoeft dat niet op de locatie."
Om het verkeer beter te stroomlijnen is vanaf donderdag de route bij de priklocatie bij De Bonte Wever aangepast naar eenrichtingsverkeer. Mensen die zich willen laten prikken kunnen aanrijden via de Hoofdlaan, Stadsbroek en Kortbossen, zoals op de borden is aangegeven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl