Politie vindt ruim honderd kilo illegaal vuurwerk in slaapkamer in Assen

illegaal vuurwerk
Illegaal vuurwerk, ter illustratie © ANP/Robin Utrecht
Op een slaapkamer in het huis van een 39-jarige man in de Asser wijk Lariks heeft de politie gisteravond meer dan honderd kilo illegaal vuurwerk gevonden. Het vuurwerk is in beslag genomen.
De man is niet aangehouden, maar zijn dossier gaat naar het Openbaar Ministerie. Dat bepaalt of hij bijvoorbeeld een boete krijgt of voor de rechter moet verschijnen.

Ook illegaal vuurwerk in Kloosterveen

Ook in de Asser wijk Kloosterveen nam de politie gisteravond illegaal vuurwerk in beslag. Dat gebeurde bij jongeren die met hun geknal overlast veroorzaakten. Vorige week vrijdag werden in diezelfde wijk ook al twee jongeren betrapt toen ze illegaal vuurwerk aan het afsteken waren.
De politie is de laatste week van het jaar druk met het opsporen van illegaal vuurwerk. Het doel is om incidenten met oud en nieuw te voorkomen. Ondanks het landelijke vuurwerkverbod, dat voor het tweede jaar op rij geldt, wordt op sommige plekken toch behoorlijk geknald. Veel illegaal vuurwerk wordt gevonden naar aanleiding van tips of meldingen van overlast, laat de politie weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl