Treant en Zilveren Kruis akkoord over vergoeden van zorg in 2022

Treant Zorggroep ziekenhuislocatie Scheper in Emmen
Het ziekenhuis van Treant in Emmen © Treant Zorggroep
Treant Zorggroep en verzekeraar Zilveren Kruis hebben vlak voor het einde van dit jaar een akkoord bereikt over de zorgvergoedingen voor 2022. Bij Zilveren Kruis is het grootste deel van de patiënten van Treant verzekerd. De onderhandelingen met andere verzekeraars, zoals Menzis, VGZ en CZ lopen nog.
Bij Ron Akkerman, lid van de raad van bestuur van Treant, stemt de overeenkomst met Zilveren Kruis tot tevredenheid. "Dit is goed nieuws voor onze patiënten die bij Zilveren Kruis zijn verzekerd en ook voor mensen die nog over willen stappen. Ook komend jaar kunnen zij met al hun zorgvragen gewoon bij de ziekenhuislocaties van Treant terecht."
Met de andere zorgverzekeraars heeft Treant nog geen afspraken voor het komende jaar gemaakt. Akkerman heeft er vertrouwen in dat ook met hen een akkoord wordt gesloten. Treant zet zich naar eigen zeggen in om tot 'realistische afspraken' te komen. De verzekeraars waarmee nog onderhandelingen gaande zijn, blijven de zorg vergoeden ondanks dat er nog geen contractafspraken zijn gemaakt voor het nieuwe jaar. Patiënten merken dus niks van de doorlopende onderhandelingen, meldt Treant.

WZA en Isala

Het WZA en Isala sloten eerder al een contract met verzekeraar Zilveren Kruis. Volgens Paul van der Wijk, bestuursvoorzitter van het WZA, werden onderhandelingen op het scherpst van de snede gevoerd. Dat had onder meer te maken met het vergoeden van de coronazorg. Ook de kleinere verzekeraars blijven voor het WZA de zorg vergoeden totdat er nieuw akkoord is, net als bij Treant het geval is. Met deze partijen verwachtte Van der Wijk 'snel rond te zijn', ook al lukt dat niet meer dit jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl