Zorggroep Drenthe neemt De Buurtzuster over

Thuisorganisatie De Buurtzuster in Roden wordt overgenomen door Zorggroep Drenthe. Vermoedelijk met ingang van 1 februari. De locatie Zuidlaarder Hout in Zuidlaren wordt niet overgenomen.
Bij De Buurtzuster werkten voor het faillissement in december 123 mensen. Het is afwachten hoeveel van hen worden overgenomen door Zorggroep Drenthe.

Groot deel personeel maakt overstap
"De omvang hangt af van hoeveel cliënten meegaan", zegt curator Jeroen Reiziger. "Die hebben zelf de keus waar zij zorg willen afnemen. Als er veel cliënten gaan, dan zal het aantal personeelsleden vanzelfsprekend groter zijn. Maar je kunt ervan uitgaan dat een groot deel van het personeel de overstap maakt."

Zuidlaarder Hout
De locatie Zuidlaarder Hout, waar De Buurtzuster de zorg verleende, wordt niet overgenomen door Zorggroep Drenthe. "Dat vindt de zorggroep economisch niet verantwoord, omdat er te veel verbouwd moet worden. Maar het kan goed zijn dat een andere zorginstelling het wil overnemen." De 22 cliënten die daar wonen, hebben de mogelijkheid om te verhuizen naar een andere locatie van Zorggroep Drenthe.

Eerder hadden zich nog 18 andere kandidaten gemeld voor de overname. Een flink aantal, zei Reiziger. "Zoveel is eigenlijk ongebruikelijk veel bij een faillissement."
Deel dit artikel: