Man na wilde achtervolging door de politie klemgereden in Eelde

Een wilde achtervolging met meerdere politieauto's is gisteravond geëindigd in Eelde. Daar reed de politie een 50-jarige automobilist uit Groningen klem die in Friesland had getankt zonder te betalen.
De man tankte bij een pompstation aan de N31 bij Opeinde en reed weg zonder af te rekenen. De politie zette de achtervolging in en gaf hem stopsignalen, maar die negeerde hij.
Veel andere weggebruikers zagen hoe de auto, achtervolgd door een aantal politieauto's via de A7 uiteindelijk richting Eelde reed. Aan de Kooiweg in dat dorp lukte het de politieagenten om de man klem te rijden. Twee politieauto's en ook de auto van de gevluchte bestuurder raakten daarbij beschadigd. De Groninger bleek onder invloed te zijn van drugs. Ook had hij nooit mogen rijden, omdat zijn rijbewijs was afgepakt. Bovendien waren de kenteken op zijn auto vals, laat een politiewoordvoerster weten.
De man is opgepakt, uiteraard ook vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag. Hij zit nog vast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl