Verdachte van woonwagenbrand in Assen komt vrij

chaletbrand
De woonwagen brandde op de avond van 15 december uit © Persbureau Meter
De man die ruim twee weken geleden werd opgepakt na een brand in een woonwagen in de wijk Pittelo komt komend weekend vrij. Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) weten.
De brand aan de Wethouder Bergerweg werd woensdagavond 15 december rond half zeven ontdekt. De brandweer bluste het vuur en er raakte niemand gewond. De 40-jarige Assenaar werd later die avond opgepakt op verdenking van brandstichting. Twee dagen later bepaalde de rechter-commissaris dat hij veertien dagen langer vast moest blijven zitten.

'Voorarrest niet meer nodig'

Bij ernstige zaken brengt het OM een verdachte na twee weken voor de raadkamer van de rechtbank. Drie rechters bepalen dan op een besloten zitting of een verdachte nog langer vast blijft zitten en zo ja, hoe lang. Het voorarrest kan met maximaal 90 dagen verlengd worden. Bij deze zaak komt er geen raadkamerzitting. Het onderzoek loopt nog, maar daarvoor is het niet nodig dat de Assenaar vast blijft zitten, laat de OM-woordvoerder weten.
De man blijft wel verdachte. Hij komt zondag vrij.
Eerder meldde RTV Drenthe op basis van diverse bronnen dat de man betrokken zou zijn geweest bij de dood van twee bewoners van een huis aan de Sleutelbloemstraat in Assen-Oost. Hun lichamen werden op dezelfde dag van de brand gevonden. Na onderzoek van politie en justitie is definitief vastgesteld dat dit niet klopt. Het stel is overleden als gevolg van een onderling 'relationeel drama', zoals justitie het omschrijft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl