Lees terug: de jaarwisseling in Drenthe, met vuurwerk, brandjes en vreugdevuren

Vuurwerk
Ook in Hoogeveen aan vuurwerk geen gebrek © Kim Stellingwerf
Gelukkig nieuwjaar. Het jaar 2021 zit erop, we beginnen aan een kakelvers 2022. Hoe verliep de jaarwisseling in Drenthe de laatste avond van dit jaar en de eerste nacht van 2022? Je leest het hier terug in ons liveblog van gisteravond en het begin van de nieuwjaarsnacht.
brand Klazienaveen
Er was brand in een woning in Klazienaveen © Persbureau Meter
Aan De Kap in Klazienaveen was er aan het begin van de avond brand in een huis. De woning stond vol met rook. Er zijn geen gewonden gevallen.
De brandweer wist het vuur te blussen en heeft de woning geventileerd. Wat de oorzaak was van de brand is niet bekend.

Brand in schuur Nijensleek

Brand
De brandweer werd in groten getale opgeroepen © Noordernieuws
Ook in Nijensleek brak aan het begin van de avond brand uit. Aan de N855, de Hoofdweg, ontstond rond 19:00 uur een brand in een houten schuur.
De brandweer werd met vier watertankwagens en twee tankautospuiten opgeroepen. Eenmaal aangekomen wisten de brandweerlieden de brand snel onder controle te krijgen, mede doordat de bewoners al begonnen waren met blussen.
De brandweerkorpsen van Noordwolde, Oldeberkoop, Vledder en Havelte werden gealarmeerd. Wat er precies heeft gebrand en wat de uiteindelijke schade is, is niet bekend gemaakt.

Auto te water in Norg

Auto te water Norg
Bij Norg raakte een auto van de weg © Compact Media
Aan de Donderseweg bij Norg raakte rond 19.30 uur een auto te water. Bij het van de weg raken ramde de auto eerst een bord, om vervolgens in een diepe greppel tot stilstand te komen.
Er raakte niemand gewond bij het ongeluk. Waarom de bestuurder de macht over het stuur verloor is niet bekend.

Vreugdevuren

Ook brand, maar dan niet geheel onbedoeld: vreugdevuren. Op verschillende plaatsen in Drenthe werden vreugdevuurtjes gestookt, variërend van bulten met groenafval, oude meubels en zelfs een sloopauto ging in vlammen op.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl