ME ingezet bij onrust in Bovensmilde en Elim

De Mobiele Eenheid van de politie is vannacht ingezet omdat het onrustig was in Bovensmilde. Er zijn twee mensen aangehouden, maar de politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen. In totaal zijn in Drenthe vier mensen aangehouden bij incidenten die met de jaarwisseling te maken hebben.
De ME had nog tot na vijf uur werk in Bovensmilde. Daar keerde in de Schoolstraat een grote groep zich tegen de politie, die afkwam op een brand op straat. De Mobiele Eenheid werd ook daar ingezet en werd bekogeld met zwaar vuurwerk en flessen, meldt de politie op Twitter. Ook had een aantal mensen jerrycans met benzine bij zich. De ME heeft daarop charges uitgevoerd.
De politie heeft daarna nog een tijd door Bovensmilde gepatrouilleerd om zeker te zijn dat de rust was teruggekeerd.
In Elim zouden twee personen gewond zijn geraakt na een explosie in een vreugdevuur. De politie zetten de ME in om de hulpverleners te begeleiden. Een groep jongeren is uiteindelijk door de politie bij het vreugdevuur weggehaald - de groep vertrok toen de politie ze daartoe opriep. Dat gebeurde rond half vier vannacht.

Veel brandjes in Noord-Nederland

In de loop van de nacht kwamen uit heel Noord-Nederland veel meldingen van brandjes bij de politie binnen. Ook waren er vechtpartijen, vernielingen en overlast van zwaar vuurwerk.
Er waren onder meer in Dwingeloo, Assen, Emmen en Hooghalen meldingen van autobranden. Verder ging op tal van plaatsen in de provincie afval in brand.
ME ingezet bij onrust in Elim
ME ingezet bij in Bovensmilde