De Week van Drenthe: Geen passende huizen voor senioren en 2022 is begonnen

Het is de week van oud en nieuw. Dan kan carbid niet ontbreken
De carbidclub Nieuweroord heeft een paar flinke tanks buiten staan © RTV Drenthe / Serge Vinkenvleugel
Het was natuurlijk de week van oud en nieuw. Maar er gebeurde meer in de provincie.
Afgelopen week was er veel verzet tegen de voorgenomen sluiting van de afdeling kinder-hartchirurgie van het UMCG in Groningen. Ook in Drenthe waren er veel zorgen. Zo is er de vrees dat het moeilijk wordt om hartlongmachines beschikbaar te houden voor kinderen met andere ernstige aandoeningen.

Gedragen met oud en nieuw

Jongeren in Geesbrug beloofden het dorp en de burgemeester om zich dit jaar te gedragen met oud en nieuw. Het dorp werd de afgelopen jaren opgeschrikt door een groot vuur op de kruising Meidoornlaan Berkenlaan. Dat vuur werd steeds groter en de sfeer grimmiger. De gemeente en de jongeren willen dat dit jaar anders. Ze gingen daarom met elkaar in gesprek en spraken af dat er geen vreugdevuur zou komen op de kruising.

Passende woningen voor senioren

Voor senioren zijn er te weinig passende huizen. Daardoor stromen ze nauwelijks door naar een kleiner huis en hebben starters minder kans op een geschikte gezinswoning. Dat blijkt uit een enquête door RTV Drenthe in samenwerking met de NOS en de andere regionale omroepen. Meerdere gemeenten in Drenthe worstelen hiermee. Ouderen willen best verhuizen, maar er is voor hen geen noodzaak en geen geschikt alternatief. En dus blijven ze zitten waar ze zitten en komen er geen woningen vrij voor jonge gezinnen.
Meer nieuws is te zien in het weekoverzicht hieronder.
De Week van Drenthe: Geen passende huizen voor senioren en 2022 is begonnen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl