Activisten blokkeren ingang kerncentrale Lingen [update]

Demonstranten voeren actie bij de kerncentrale in het Duitse Lingen (archieffoto RTV Oost)
Demonstranten voeren actie bij de kerncentrale in het Duitse Lingen (archieffoto RTV Oost)
Twaalf tegenstanders van kernenergie hebben vanochtend de ingang van de kerncentrale bij het Duitse Lingen, vlak over de grens bij Coevorden, geblokkeerd.
De demonstranten hebben twee metalen constructies gebouwd met een vlag ertussen. Medewerkers van de centrale kunnen daardoor met hun auto niet het terrein op. Twee activisten hebben zich in de top van de bouwwerken vastgeketend.

Illegaal

Volgens de politie is de demonstratie niet aangemeld en daarom illegaal. Rond De twee activisten die zich in de metalen constructie hebben genesteld, worden eruit gehaald
Zaterdagmiddag werd ook al gedemonstreerd bij het Duitse Lingen, meldt RTV Oost. Daar deden ook enkele Nederlanders aan mee. Begin december brak er in de nucleaire splijtstoffabriek naast de kerncentrale brand uit. De demonstranten willen dat de politiek ingrijpt en beide locaties sluit.

[update]

De Duitse politie heeft de blokkade van de kerncentrale om half elf vanmorgen beëindigd. Meerdere activisten verzetten zich daartegen en werden door de agenten weggesleurd. Agenten van een hoogte-interventieteam verwijderden de demonstranten die zich bovenin de bouwwerken hadden vastgeketend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.