NS: Morgen minder treinen door winterweer

Er wordt morgen sneeuw verwacht (Rechten: Remko de Waal/ANP)
Er wordt morgen sneeuw verwacht (Rechten: Remko de Waal/ANP)
Vanwege de voorspelde sneeuwval rijden er morgen minder treinen dan op een gewone werkdag. De NS en ProRail hebben dat laten weten.
In onze provincie rijden er alleen minder sprinters tussen Assen en Groningen. Reizigers richting de Randstad krijgen vanaf Lelystad met een andere dienstregeling te maken.
Op de meeste plekken rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Volgens een zegsman van de NS blijft 80 procent van de treinen rijden.

Zekere voor onzekere

"NS en ProRail nemen het zekere voor het onzekere en passen de dienstregeling aan, waardoor er meer ruimte moet ontstaan om eventuele problemen op te lossen", aldus de bedrijven.
Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er volgens de NS meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Daarnaast houdt ProRail extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op de lossen.

Arriva rijdt door

Een woordvoerder van Arriva laat weten de dienstregeling voor het treinverkeer niet aan te passen. De treinen tussen Emmen en Zwolle rijden vooralsnog dus volgens de oorspronkelijke dienstregeling.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.