Conflict over bouwplannen Nieuw-Dordrecht beslecht: ‘Eerste schop dit jaar de grond in’

Nieuwbouw Nieuw-Dordrecht
Een sfeerimpressie van de beoogde nieuwbouw op de voormalige locatie van Bik © Adelaar Projectontwikkeling
De weg is vrij voor de bouw van een appartementencomplex in hartje Nieuw-Dordrecht. De gemeente Emmen weigerde aanvankelijk de vergunningsaanvraag, maar komt daar nu op terug. Een opgetogen Jan Kroesen, de projectontwikkelaar, verwacht nog dit jaar te kunnen starten met de bouw.
Ruim tien jaar geleden kocht Kroesen de voormalige locatie van café Bik aan de Klazienaveensestraat. Na eerder gestrande pogingen om de grond te herontwikkelen, leverde hij eind vorig jaar een plan in voor de bouw van een complex met negen appartementen.

Niet passen bij omgeving

De gemeente weigerde de aanvraag voor de vergunning in behandeling te nemen, omdat het ontwerp niet zou passen bij de omgeving. Kroesen deed suggesties voor diverse aanpassingen, maar uiteindelijk kwamen hij en de gemeente er niet uit.
Kroesen besloot daarom op de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente Emmen af te stappen. "De gemeente heeft de vergunningsaanvraag geweigerd nadat de termijn al was verlopen", legt hij uit.
"Van rechtswege was deze dus al verleend." Een feit dat de gemeente ook erkende tijdens de zitting. Het besluit tot weigering is daarom ingetrokken.

Belangstelling

Op mogelijke bezwaren na, ligt voor Kroesen de weg vrij om te kunnen bouwen. "Ik verwacht nog dit jaar te kunnen beginnen." Bij de bekendmaking van de plannen van vorig jaar, merkte Kroesen dat de belangstelling al groot was. "Ik heb iedereen inmiddels een brief gestuurd, dat we weer verder kunnen."
Inwoners van de Emmer wijk Emmerhout zullen voorlopig nog aan moeten blijven kijken tegen de voormalige sportschool Popping aan De Haar. Eigenaar Jan Kroesen van Adelaar Projectontwikkeling laat weten vooralsnog geen nieuwe plannen te hebben voor het pand.

Pand Popping

Een ander gebouw in handen van Kroesen is de voormalige sportschool Popping in de Emmer wijk Emmerhout. Ongeveer vijf jaar geleden kocht Kroesen het pand met de bedoeling het ongeveer 500 vierkante meter grote terrein te herontwikkelen als winkellocatie.
Tussen de gemeente en de ontwikkelaar ontstond echter een conflict over de herbestemming. Sindsdien is het stil rondom de inmiddels verloederde locatie. Volgens Kroesen zit er een gesprek met de gemeente in de pijpleiding over deze plek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl