Wat vind jij: Het Outbreak Management Team heeft te veel macht in de coronacrisis

Jaap van Dissel
OMT-voorzitter en RIVM-directeur Jaap van Dissel © ANP / Bart Maat
De oproep vanuit het Outbreak Management Team tot een langere lockdown leidt tot onbegrip onder collega-virologen en woede bij ondernemers. Zij vinden dat het kabinet paal en perk moet stellen aan de publieke optredens van OMT-leden, meldt De Telegraaf.
Vrijdag komt het OMT bij elkaar om te praten over een nieuw advies voor het kabinet. De adviseurs die het team vormen nemen in de media alvast een voorschot op een verlenging van de lockdown tot eind januari.
"Ik vind die opmerkingen van het OMT niet passend, met nog vier weken te gaan", reageert Louis Kroes van het Leidse LUMC in de krant. "Het is een adviesorgaan, maar na bijna twee jaar, in identieke samenstelling, gedraagt het zich als een autoriteit die het beleid vaststelt, zelfs op langere termijn."
"Zo creëer je veel onrust. Ik word er kotsmisselijk van", reageert directeur Jan Meerman van INretail. "Ondernemers worden hier gek van", zegt een woordvoerder van de kappersbranche.

Wat vind jij?

Heeft Outbreak Management Team te veel macht in de coronacrisis? Of is het terecht dat het kabinet luistert naar dit team, bestaande uit deskundigen op het gebied van infectieziekten en gezondheidszorg?

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.