'Vastzittend vijftal heeft lift Meppel zelf gesloopt'

220105_liftopsluiting
De brandweer weet de deuren van de defecte lift op station Meppel open te krijgen © Persbureau Meter
De brandweer heeft gistermiddag rond 15.30 vijf jongeren bevrijd uit een lift op station Meppel. Toen het vijftal in de lift was gestapt, bleek dat de lift niet meer werkte. Daardoor zaten de jongeren ruim een half uur vast in de lift.
Nadat de brandweerlieden de jongeren uit hun benarde positie wisten te bevrijden, werd de lift direct buiten werking gesteld door afzetlinten voor de liftdeuren te hangen. Een monteur is opgetrommeld om ervoor te zorgen dat de lift weer naar behoren werkt.

Bewuste actie

Het is niet de eerste keer dat een lift op station Meppel niet thuis geeft. Mede door de eerdere storingen van de lift heeft ProRail camera's opgehangen om het ding in de gaten te houden.
Jeroen Wienen, woordvoerder: "Daardoor zien we minder storingen. In dit geval hebben we de camerabeelden uitgelezen en hebben we kunnen zien dat een groepje jongeren staat te springen in de lift. Het lijkt dus een bewuste actie."
ProRail en de NS zijn op zijn zachts gezegd niet blij met de actie van de jongeren. "Dat kunnen we niet accepteren. De stationsmanager van NS gaat hier aangifte van doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl