COA wil asielzoekerscentrum Emmen met 100 plekken uitbreiden

AZC Emmen
Asielzoekerscentrum aan de Wilhelmsweg in Emmen © Google Street View
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil het aantal opvangplekken in het opvangcentrum in Emmen opschroeven met 100 extra plekken. De extra ruimte is vooral bedoeld voor gezinnen met minderjarige kinderen.
Volgens het COA heeft Nederland in de afgelopen maanden te maken gekregen met een hogere instroom van asielzoekers. Bovendien hapert de doorstroom van statushouders uit asielcentra naar reguliere woonruimte moeizaam door de oververhitte woningmarkt.
Het Rijk heeft provincies en gemeenten gevraagd mee te werken aan de realisatie van extra opvangcapaciteit. Ook bij de gemeente viel een verzoek in de bus voor extra plekken in de bestaande locatie aan de Wilhelmsweg. Hiervoor wordt op korte termijn een vergunningsaanvraag ingediend.
Het COA gaat binnenkort ook in overleg met lokale wijk- en dorpsbesturen over het ingebrachte verzoek. Het college buigt zich volgende week over de aanvraag.
Momenteel zijn er 600 plekken in het AZC.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl