Eis: twee jaar cel voor steekincident voor shoarmazaak in Meppel

rechtbank_werkplek_rechter_met_wetboek
rechtbank_werkplek_rechter_met_wetboek © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 51-jarige man uit Zwartsluis hangt voor poging tot doodslag in Meppel een celstraf van twee jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, boven het hoofd. Hij zou als medewerker van een shoarmazaak een man met een mes in het gezicht hebben gesneden.
De shoarmatent in Meppel was gesloten toen een groepje stappers nog wat wilde eten. De medewerkers reageerden in eerste instantie niet op het geklop en gerammel aan de deur. Doordat dit aanhield, kwam het buiten de zaak tot een confrontatie.

Veel onduidelijk

Wat er precies gebeurde werd niet duidelijk. Ook de camerabeelden legden het incident onvoldoende vast. Uiteindelijk belandden de verdachte en het slachtoffer op de Eerste Hulp in Zwolle. De verdachte met een gebroken neus en het slachtoffer met een snijwond in het gezicht.

Getuigen

Op basis van de getuigenverklaringen kan volgens de officier van justitie voldoende worden bewezen dat de 51-jarige Zwartsluizer met een mes heeft gestoken. De verdachte ontkent dit. Daarmee neemt de man geen verantwoordelijkheid voor zijn daad, zei de officier van justitie. Volgens haar was het een onverhoedse aanval die dodelijk had kunnen aflopen. Ze eiste naast de celstraf een schadevergoeding van 9.000 euro voor het slachtoffer.

Hardwerkende en aardige man

De advocaat van de Zwartsluizer ziet te veel tegenstrijdigheden en vraagtekens in het dossier om de verdachte te kunnen veroordelen. De verdachte staat volgens de advocaat bekend als een hardwerkende en aardige man, die nooit voor problemen zorgt. De verdachte heeft geen relevant strafblad. De juriste vroeg de rechters de man vrij te spreken. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl