Drugslab bij Stieltjeskanaal voor productie van amfetamine: 'professioneel' met straatwaarde van 800 euro per liter

Het drugslab dat de politie gisteren in Stieltjeskanaal bij Coevorden ontdekte is volgens de politie professioneel van aard. In het lab konden honderden liters product per week geproduceerd worden voor de productie van amfetamine (speed). Daarvan ligt de straatwaarde op ongeveer 800 euro per liter.
Op het terrein staan ketels, vaten en grondstoffen voor de productie van de drugs. In het lab gaat het vermoedelijk om een tussenproduct in de amfetamineproduct. De politie heeft drie auto's in beslag genomen.

Verdachte uit Coevorden

Bij de inval van het drugslab gisteren door een arrestatieteam zijn vijf verdachten aangehouden. Een daarvan is een 56-jarige uit de gemeente Coevorden. De andere komen verspreid uit het land. Vier zijn er ter plekke aangehouden, een vijfde is aangehouden in de buurt van Zwolle. Alle vijf zitten ze nog vast. Tijdens de inval hield een politiehelikopter de situatie in de gaten.
(Tekst gaat verder onder de video)
Drugslab bij Stieltjeskanaal wordt ontmanteld
De stoffen en materialen die zijn gevonden kunnen gevaarlijk zijn, meldt de politie. Het Landelijke Faciliteit Ontmantelen haalt deze vandaag uit het pand. Dit is een team dat is gespecialiseerd in het ruimen van drugslabs en in het werken met gevaarlijke stoffen. De chemische (afval)stoffen worden vernietigd.
Vijf aanhoudingen bij drugslab Stieltjeskanaal

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl