Drie jaar cel voor Meppeler die dochters jarenlang misbruikte

De straf viel een jaar lager uit dan de eis van het OM (Rechten: Pixabay)
De straf viel een jaar lager uit dan de eis van het OM (Rechten: Pixabay)
Een 48-jarige man uit Meppel moet de cel in, omdat hij zijn twee dochters jarenlang seksueel heeft misbruikt. De rechtbank in Assen veroordeelde hem tot drie jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk. Het misbruik begon toen de meisjes nog baby’s waren.
De rechter noemde het misbruik 'buitengewoon ernstig', mede omdat de kinderen zo jong waren. De straf viel een jaar lager uit dan
(OM). De rechter hield er rekening mee dat de man zichzelf heeft aangegeven en hulp heeft gezocht.

Voorlichting

De kinderen zijn inmiddels tieners. De zaak kwam aan het licht nadat de oudste in 2014 na seksuele voorlichting op school haar moeder inlichtte. De jongste vertelde dat haar hetzelfde overkwam. Ze werden al hun hele leven misbruikt bij de man thuis in Meppel en later in Nijeveen. Hun moeder deed direct aangifte. Maar de Meppeler, van wie ze inmiddels gescheiden was, ontkende. Daarom was er volgens het OM destijds te weinig bewijs om de man te vervolgen.

Aangifte

Drie jaar later stapte de Meppeler alsnog naar de politie en gaf hij zichzelf aan. Dit gebeurde nadat de oudste dochter haar moeder een brief had geschreven met daarin details over het misbruik. De man vertelde tegen de agenten zelf dat hij zijn kinderen kort na hun geboorte begon te misbruiken. In het behandeltraject dat daarop volgde kwam naar voren dat de man een seksuele stoornis heeft.
De rechter besliste dat de man na zijn celstraf verder moet met zijn behandeling. Ook heeft hij een contactverbod gekregen voor zijn dochters. De Meppeler moet ze in totaal 15.000 euro schadevergoeding betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.