Het midwinterhoornseizoen zit erop, eind november mag de hoorn weer van zolder

Midwinterhoorn
Midwinterhoornseizoen ten einde geblazen in Vledder © RTV Drenthe
De midwinterhoorns hebben in Vledder vanavond het seizoen 'afgeblazen'. Sinds Sint-Andries, het begin van de adventstijd, tot vanavond klonken in Vledder, Zorgvlied en Diever iedere avond de klanken van het blaasinstrument.
Omdat een evenement met midwinterhoornblazers dit jaar niet kon vanwege corona, trokken de blazers dit jaar een boodschap van hoop de dorpen in. "Sommigen komen naar buiten, de ander doet de gordijnen open", zegt midwinterhoornblazer Kor Pals. "Soms staat er ergens een in het donker te applaudisseren en dan weet je: ze hebben ons gehoord."

Afblazen

Bij de Sint-Pancratiuskerk in Vledder konden liefhebbers van het karakteristieke geluid vanavond nog eenmaal genieten van de tonen. Nu het Driekoningen is, is het midwinterhoornseizoen namelijk ten einde. Pals: "Hij wordt weer op zolder gelegd. En 30 november is het Sint-Andries en dan mogen we weer beginnen."
Midwinterhoornseizoen afgeblazen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl