De Wolden kritisch op organisatie Oktoberfest Alteveer

De Wolden is kritisch op de organisatie van het oktoberfeest in Alteveer (foto ter illustratie/Pixabay.com)
De Wolden is kritisch op de organisatie van het oktoberfeest in Alteveer (foto ter illustratie/Pixabay.com)
De gemeente De Wolden gaat in het voorjaar in gesprek met de organisatie van het Oktoberfest Alteveer. Afgelopen editie hadden enkele bezoekers van het bierfeest levensgevaarlijke capriolen uitgehaald.
De mannen
van de tent en hingen enkele meters boven het publiek. Een van hen viel vervolgens naar beneden. Ook had de brandweer twijfels over het maximaal aantal toegestane bezoekers, schrijft de gemeente.

Kritisch gesprek

De gemeente wil daarom kritisch in gesprek met de organisatie om te leren van de voorgaande editie. Naast de incidenten gaat het gesprek onder meer over de wijze waarop de organisatie het tegengaan van alcoholverstrekking aan minderjarigen regelt, overlast voor de omwonenden en de mogelijkheden om het evenement naar een andere locatie te verplaatsen. Ook wordt een aantal blaasapparaten aangeschaft om minderjarigen bij binnenkomst te controleren op alcoholgebruik.
Het Oktoberfest wordt dit najaar voor de zesde keer georganiseerd en biedt plaats aan 3.500 feestvierders.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.