De Week van Drenthe: drugslab bij Stieltjeskanaal en vernielingen bij bijenhouders in Assen

drugslab Stieltjeskanaal
In Stieltjeskanaal is een drugslab ontdekt © Persbureau Meter
We begonnen de week en daarmee het nieuwe jaar met vernielingen in Assen. Op het bijenpark Bos en Golf in Assen werden bijenkasten, schuurtjes en vogelhuisjes vernield. Dat leidde tot verdriet en frustratie bij de bijenhouders op het terrein.
Daarnaast hadden we de afgelopen week nieuws over de wolf. Of beter gezegd over de schadeafhandeling. Taxateur Johan Wesselink heeft het daar maar druk mee. Als taxateur neemt hij dna af bij dode dieren om te onderzoeken of ze gedood zijn door een wolf. Want alleen dan krijgt de eigenaar van de dieren een vergoeding.
Ook in Stieltjeskanaal was het van de week een drukte van belang. Afgelopen donderdag werd in een boerderij een drugslab ontdekt. In het pand lagen honderden liters grondstoffen voor de productie van amfetamine. Bij de inval werden vijf verdachten opgepakt.
Daarnaast zie je in deze Week van Drenthe ook het nieuws van afgelopen woensdag over een nieuwe visambulance en het nieuws van afgelopen vrijdag over de Islamitische begraafplaats in Zuidlaren die in rap tempo vol begint te raken.
De Week van Drenthe: drugslab bij Stieltjeskanaal en vernielingen bij bijenhouders

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl