Dick Lukkien: Razend knap hoe Kjell met de trieste situatie omgaat

VOETBAL - In de wekelijkse rubriek 'koffieDick-kijken' in het programma Rood Wit TV op TV Drenthe staat FC Emmen-trainer Dick Lukkien stil bij de situatie rondom doelman Kjell Scherpen, wiens broer Jorg sinds vorige week zaterdag in coma ligt.
De oefenmeester laat weten dat hij veel respect heeft waarop zijn jonge doelman met de zware omstandigheden omgaat. "Hij laat emoties toe en dat is heel goed en dat gaat vanzelfsprekend de ene dag beter dan de andere." 

Wij zijn in onze gedachten bij de familie van Kjell.
Dick Lukkien, over de situatie van Jorg Scherpen, de oudere broer van Kjell die in coma ligt sinds vorige week zaterdag
 
"Mijn rol daarin is dat ik met hem in gesprek blijf en de vinger aan de pols houd. Hij is heel monter en nuchter. Dat vind ik razend knap. We hopen met z'n allen dat het de goede kant opgaat. Ik wil bij deze ook laten weten dat onze gedachten niet alleen bij Kjell zijn, maar bij zijn hele familie." 

Stap 
Scherpen bereidt zich overigens, net als zijn teamgenoten, zo goed als mogelijk voor op het duel van aanstaande zaterdag (20.45 uur) tegen VVV in Venlo. "In dat duel moeten we laten zien dat we weer een stap hebben gezet in ons proces. Tegen FC Groningen deden we voor de winterstop geweldig en hadden we een week later een kater na de 2-0 nederlaag tegen Willem II. Nu moeten we ervoor zorgen dat de stemming die we hebben meegenomen na het duel tegen PSV ook een passend vervolg geven tegen VVV." 

Volgens de oefenmeester is kwaliteit het sleutelwoord in die stap. "Daarom ben ik ook zo blij met een speler als Michael de Leeuw. Ik sprak hem een uur na de wedstrijd tegen PSV en hij had het alweer over VVV." 

'Respect voor VVV' 
VVV is echter een pittige tegenstander, dat ook in het tweede seizoen op rij in de eredivisie veel positieve kritieken krijgt. Ook van Dick Lukkien. "Ze doen het echt uitstekend met de huidige zevende plek op de ranglijst als bewijs. Daarvoor verdient Maurice Steijn, de trainer, alle credits. Hier in Emmen sleepten we een punt uit het vuur (1-1, red.), maar hadden we tot hun rode kaart weinig te vertellen. Er wordt wel eens gezegd dat zij vooral spelen om niet te verliezen, maar dat is absoluut niet waar."

Dat we erin zijn geslaagd om clubs als NAC en Excelsior af te troeven is een groot compliment voor de clubleiding en ook over hoe er naar onze visie wordt gekeken.
Dick Lukkien, over de komst van Sven Braken naar Emmen
 

Of nieuweling Sven Braken zaterdag minuten gaat maken in De Koel in Venlo is nog niet zeker. De aanvaller, die overkwam van NEC, maakte op zijn training in ieder geval een frisse, vrolijke indruk.

"Ik ben heel blij met zijn komst. Omdat Nicklas Pedersen nog niet 100 procent is en we met Jafar Arias eigenlijk maar één speler hebben op de nummer 9-positie, wilden we hem heel graag inlijven. Dat we daarin zijn geslaagd en clubs als NAC en Excelsior hebben afgetroefd is een groot compliment voor de club. Bovendien zegt het natuurlijk ook iets over ons verhaal en over onze manier van spelen dat zo'n speler voor ons kiest."

Bekijk nu online: De uitzending van FC Emmen Rood Wit TV 
Deel dit artikel: