Wat vind jij: Wolven moeten makkelijker afgeschoten kunnen worden

wolf
Een wolf © AFP/Jean-Christophe Verhaegen
Wolven moeten afgeschoten mogen worden als ze in bepaalde regio's te veel schade aanrichten. Met nu al meer dan 20.000 wolven in Europa begint het uit de hand te lopen, vinden betrokkenen van het Europees Parlement, die de beschermde status willen 'afschalen'.
Dat meldt het Algemeen Dagblad.
De wolf is nu in heel Europa strikt beschermd, en dat betekent dat je eigenlijk nog geen 'boe' mag roepen om hem te verjagen. Daardoor komen er steeds meer en wagen ze zich op zoek naar een eigen territorium ook steeds dichter bij de mens.

Beheersmaatregelen?

SGP-Europarlementariër Bert-Jan Ruissen roept al een paar maanden om maatregelen. Hij wil de wolf zijn beschermde status niet afnemen, maar hem in de EU-wetgeving één stapje terugzetten, naar een soort waarvoor je 'beheersmaatregelen' kunt treffen. "Daarmee geef je lagere overheden een instrument om in te grijpen als ze dat in hun eigen regio nodig vinden."
Dat de wolf steeds brutaler wordt, staat volgens hem vast. "In Elspeet is eind vorig jaar een kudde met een herder en honden op klaarlichte dag aangevallen. En op de Veluwe hebben ze de moeflons al moeten weghalen."

Wat vind jij?

Moeten wolven kunnen worden afgeschoten als ze te veel overlast veroorzaken, wat vind jij?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl