College gaat akkoord met 100 extra opvangplekken bij azc Emmen

AZC Emmen
Het asielzoekerscentrum aan de Wilhelmsweg in Emmen © Google Street View
Het asielzoekerscentrum in Emmen mag uitbreiden met 100 extra opvangplekken. Het college van burgemeester en wethouders geeft daarvoor groen licht. Wethouder Raymond Wanders maakte dat vanavond bekend. Rond april moeten de extra units gerealiseerd zijn.
De gemeente geeft daarmee gehoor aan het verzoek dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) onlangs bij de gemeente neerlegde.
Het COA kampt al maanden met een tekort aan opvangplekken als gevolg van een hogere instroom van asielzoekers en een moeizame doorstroom van statushouders naar reguliere woonruimte. De huidige locatie biedt als gevolg niet voldoende ruimte.

Asielaanvraag of woning

De bedoeling is dat de extra capaciteit binnen de grenzen van het huidige terrein wordt gerealiseerd. Binnenkort vraagt het COA daarvoor een vergunning aan in Emmen. De units mogen er in totaal tien jaar blijven staan.
Het centrum in Emmen is een gezinslocatie, een van de in totaal vijf in heel Nederland. Naast uitgeprocedeerde gezinnen, mogen ook gezinnen worden opgevangen die in afwachting zijn van behandeling van hun asielaanvraag of mensen die wachten op een woning.

Fletcher Hotel

De afgelopen maanden werden er tijdelijk asielzoekers opgevangen in het voormalige Fletcher Hotel in Emmen. Die tijdelijke noodopvang is vorige week beëindigd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl