Meppel wil verder met burgemeester Richard Korteland

Richard Korteland burgemeester gemeente Meppel
Richard Korteland is benoemd voor zijn tweede termijn als burgemeester van Meppel © Gemeente Meppel
De gemeenteraad van Meppel wil verder met burgemeester Richard Korteland (42). De raad heeft vanavond vergaderd en daarin is besloten om de burgemeester voor te dragen voor herbenoeming voor nog eens zes jaar.
Korteland zelf is blij dat de raad langer met hem door wil. "Ontzettend bedankt voor het vertrouwen dat u uitspreekt", reageerde hij richting de raadsleden. "Meppel is mij 5,5 jaar goed bevallen, tot de dag van vandaag. Mijn dank gaat daarvoor uit naar iedereen bij de gemeente die zo hard werkt, zelfs in de lastige coronatijd. Ik ben er stil van."
De aanbeveling is voorbereid door een vertrouwenscommissie die onder leiding stond van raadslid Frank Perquin (VVD). Wat er in de commissie is besproken inhoudelijk, wilde Perquin niet vertellen. Daarop rust ook geheimhouding. "Maar de uitkomst is transparant: we bevelen Korteland aan", zo vatte hij samen.

Niet gebruikelijk

Twintig van de 23 gemeenteraadsleden kwamen vanavond op het stadhuis bijeen voor het herbenoemingsbesluit van Korteland. "Al is het natuurlijk niet gebruikelijk om in deze coronatijd bij elkaar te komen", zei vice-voorzitter Gert Stam (CU) van de raad hierover. "Onze laatste vergaderingen hebben we digitaal moeten houden, en dat is ook verstandig. Maar onderdeel van deze herbenoemingsprocedure is een besloten vergadering. En bij wet is bepaald dat deze vergaderingen niet digitaal mogen plaatsvinden. Vandaar dat we hier toch allemaal aanwezig zijn. Hoewel het nog te vroeg is voor een officiële handeling, kunnen we nu met vertrouwen het proces afwachten", besloot Stam, voordat hij burgemeester Korteland een bos bloemen toestak.
Richard Korteland is sinds 1 september 2016 burgemeester van Meppel. Zijn termijn loopt tot 1 september van dit jaar. Rond die tijd zal hij ook opnieuw beëdigd worden door de Drentse commissaris van de Koning Jetta Klijnsma. Voordat Korteland de ambtsketting van Meppel om kreeg, was hij namens de VVD wethouder van Papendrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl