Emmer winkeliers gaan ook open: 'Leeg etensbord in etalage als steun voor horeca'

Drukte in Emmen
Winkeldrukte in Emmen © RTV Drenthe / Sander Foekens
Ook de winkeliers in Emmen gooien de deuren open op zowel zaterdag als zondag. Dat laat centrummanager Laurens Meijer weten. De middenstanders worden daarbij opgeroepen een leeg etensbord in hun etalage te plaatsen.
"Met die actie willen wij de horeca een hart onder de riem steken", aldus Meijer. "We vinden het jammer dat zij nog niet mogen aanhaken. Op die manier voeren we een soort stil protest uit."
De Emmer winkeliersverenigingen hielden maandag nog de boot af voor wat betreft het opengooien van de deuren. Nu is uitgelekt dat de overheid van plan is om winkelen op afspraak toe te staan, haken zij alsnog aan.

Versoepeling

Tegelijkertijd is in samenspraak met de gemeente een extra versoepeling bedongen. De winkels mogen ook de komende zondagen open, met ingang van dit weekend. Deze actie wordt gehouden totdat de regering het winkelen met afspraak loslaat. De openingstijden zijn van een tot vijf, aldus Meijer.
Hoeveel winkeliers er gaan aanhaken, durft de centrummanager niet te voorspellen. "Dat is aan elke ondernemers zelf. Onze verwachting is dat de respons groot zal zijn."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl