Coronapersconferentie vanavond live te zien bij RTV Drenthe

Mark Rutte
Premier Mark Rutte © ANP / Robin Utrecht
Het nieuwe kabinet zal vanavond een coronapersconferentie geven. Het wordt het eerste gezamenlijke optreden van premier Mark Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid, Ernst Kuipers. De verwachting is dat de harde lockdown wordt versoepeld.
Gisteren lekten zoals gebruikelijk al vroegtijdig de hoofdlijnen van het nieuws uit waarmee het kabinet komt. De coronaregels voor het hoger onderwijs, detailhandel, contactberoepen en sport worden vanaf morgen waarschijnlijk versoepeld.
Vandaag wordt in de eerste reguliere ministerraad een besluit genomen over het afschalen van de coronamaatregelen. Om 19.00 uur is dan de persconferentie van Rutte en Kuipers.

Omikron

Er is sinds 19 december een harde lockdown van kracht. Die werd ingesteld omdat het aantal ziekenhuisopnames en besmettingen snel steeg door de omikronvariant. Het aantal besmettingen is inmiddels ongekend hoog, maar het aantal ziekenhuisopnames en de ic-bezetting nemen juist af.
De persconferentie zal wel anders zijn dan in het verleden. Kuipers zal een scherm gebruiken om met onder meer grafieken zijn verhaal te ondersteunen. De gebarentolken zijn er niet meer bij. Zij zitten in een andere kamer en worden via een kleiner schermpje in beeld gebracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl