Officieel groen licht voor technologie Asser bedrijf Watter

Watter
De broers Alfred en Arjan Koop van Watter © Ronnie Zeemering
De vlag kan uit bij het Asser bedrijf Watter. Hun methode om desinfectiemiddelen te maken is definitief goedgekeurd door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb).
Watter ontwikkelde een machine waarmee op locatie een desinfectiemiddel op basis van zout en water kan worden gemaakt. Eerder kwam al het het nieuws naar buiten dat het principe van de technologie op Europees niveau was goedgekeurd. Nu komen daar toelatingen voor specifieke toepassingen bij.

'Enorme stap vooruit'

"Met onze technologie wordt bij de gebruiker op locatie water en zout omgezet in een krachtig, biologisch afbreekbaar desinfectiemiddel. Daardoor beschikt de gebruiker altijd over precies genoeg effectief middel, zonder transport, opslag en afval van verpakte, chemische middelen", legt Watter-directeur Alfred Koop uit. "Dit is een enorme stap vooruit in milieuvriendelijkheid, maar ook gebruiksveiligheid en betaalbaarheid."

'Winnen van Champions League'

Microbioloog Reinoud Homan vult aan: "Een desinfectiemiddel dient effectief micro-organismen te verwijderen, zonder dat er schadelijke residuen ontstaan die in het dier, voedselketen of milieu terecht kunnen komen. Dat onze duurzame technologie voor drinkwater desinfectie officieel is toegelaten staat voor ons gelijk aan het winnen van de Champions League."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl