250 miljoen euro extra voor subsidieregeling woningverbetering

Scheur AVK4
Een scheur in een muur © RTV Drenthe/Hjalmar Guit
Het kabinet trekt 250 miljoen euro extra uit voor de subsidiepot van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) waarbij gedupeerden 10.000 euro kunnen krijgen om een verbetering of verduurzaming van hun woning te helpen bekostigen. Dat meldt de nieuwe staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw).
Voor de regeling was 220 miljoen euro beschikbaar gesteld. Maar er was zoveel belangstelling dat toen de pot deze week werd opengesteld, die binnen een dag leeg was. Daardoor dreigden 25.000 huishoudens achter het net te vissen.
In Drenthe zijn 123 huishoudens die aanspraak konden maken op de subsidie. Daarbij gaat het om 10.000 euro per huishouden. Hoeveel Drenten daadwerkelijk aanspraak hebben gemaakt op die subsidie is niet bekend.

'Niet meer dan terecht'

"Ik betreur de gang van zaken en heb afgelopen maandag direct gezegd dat ik mijn best zou doen om te kijken of ik dit kon oplossen", zegt staatssecretaris Vijlbrief. "Het is voor al die Groningers die zonder resultaat urenlang in de rij hebben gestaan - letterlijk in de kou buiten of digitaal - niet meer dan terecht dat ook zij de aanvraag kunnen doen".
De afgelopen dagen heeft René Paas, de commissaris van de Koning in Groningen, als delegatieleider van regionale bestuurders veel contact gehad met Vijlbrief. "We zijn blij dat de staatssecretaris meteen de koe bij de hoorns heeft gevat. Dit was eerlijk gezegd de enige oplossing. Maar het moest nog wel even gebeuren. Dit is een goed besluit van het kabinet", stelt Paas.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl