FC Emmen heeft minst gewelddadige thuispubliek

De supporters van FC Emmen gedragen zich goed in eigen huis (Rechten: ANP)
De supporters van FC Emmen gedragen zich goed in eigen huis (Rechten: ANP)
In stadion De Oude Meerdijk zijn de afgelopen vier seizoenen de minste geweldsincidenten geweest van alle eredivisieclubs. Ook steken de supporters het minst vaak vuurwerk af.
vroeg bij de politie cijfers op over het aantal geweldsincidenten bij alle thuiswedstrijden van de huidige eredivisieclubs. In het geval van FC Emmen, dat dit seizoen debuteert op het hoogste niveau, zijn ook de thuisduels in de eerste divisie meegenomen.

Twee opstootjes

Bij slechts twee thuiswedstrijden in vier seizoenen ging het mis bij FC Emmen. Toen gingen supporters met elkaar op de vuist. Ook bij thuiswedstrijden van PEC Zwolle, NAC Breda en Fortuna Sittard bleef het meestal rustig.

Ajax koploper

De club met de meeste geweldsincidenten bij thuiswedstrijden is Ajax. Bij meer dan de helft van de thuiswedstrijden in de (Johan Cruijff) ArenA werd gevochten. In de top drie van meeste geweldsincidenten staan ook Willem II (22 incidenten) en SC Heerenveen (19 incidenten). Ook wat betreft vuurwerkincidenten staat Ajax bovenaan, op de voet gevolgd door Feyenoord.
De Amsterdamse club denkt overigens dat de cijfers een wat vertekend beeld geven, doordat er veel toeschouwers zijn en er consequente registratie plaatsvindt van de incidenten.
Hoe goed (of slecht) de supporters zich bij uitwedstrijden gedragen, is niet op te maken uit het onderzoek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.