Wethouder Henk Kosters stapt op in Noordenveld: 'Tijd voor nieuw elan'

Henk Kosters
Henk Kosters in Cassata © RTV Drenthe
Henk Kosters (64) van Gemeentebelangen stopt er na de gemeenteraadsverkiezingen mee als wethouder van Noordenveld. Na zich acht jaar te hebben ingezet vindt hij het mooi geweest.
"Het is tijd voor nieuw elan", zegt de scheidend wethouder in het Radio Drenthe programma Cassata."
"Na twee perioden komt de houdbaarheidsdatum als wethouder wel in beeld. Als je daar nog een periode aan vast koppelt moet je er wel de energie voor hebben. Het is een intensieve baan, en op vrijdagavond na een volle werkweek merk ik dat ik geen 35 meer ben."
Ook de coronapandemie speelt mee in het besluit van Kosters om op te stappen: "Door corona merk je dat de dingen die het beroep mooi maken, zoals het contact met mensen, dat heb je niet."
Kosters zal ook niet in de raad gaan zitten namens Gemeentebelangen. "Ik denk niet dat het verstandig is om als oud-wethouder in de raad te gaan zitten." Volgens hem is een wethouder nooit echt klaar. "Je stapt als nieuwe wethouder op een rijdende trein en dan stap je ook in een aantal dossiers, daar komt onderweg misschien nog een dossier bij, en aan het eind stap je weer uit. Je draagt het stokje dan over aan een ander."
De wethouder kijkt met plezier terug op zijn in het college. "Veel leuke dingen. Vooral dat je met mensen te maken hebt en dat je een leuk college hebt. Dat je samen dingen bereikt, daar kijk ik met plezier op terug."
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wordt in het Radio Drenthe-programma Cassata iedere week teruggeblikt op de afgelopen jaren met een afscheidnemend politicus. Cassata is op zaterdag te horen tussen 12.00 en 14.00 uur op Radio Drenthe en daarna terug te luisteren via de website.
Henk Kosters neemt afscheid als wethouder

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl