Stedelijk Museum Coevorden gaat dinsdag 'gewoon' open

Stedelijk Museum Coevorden1
Het Stedelijk Museum in Coevorden © RTV Drenthe/Erwin Kikkers
Het Stedelijk Museum Coevorden heeft besloten om dinsdag haar deuren weer permanent te openen voor bezoekers. Ondanks de verlenging van de lockdown voor culturele instellingen ziet het museum dit als een belangrijk statement.
Directeur Rik Klaucke: "Het besluit van de regering om culturele instelling niet de mogelijkheid te geven om te openen voelt teleurstellend en onterecht. Wij zien geen verschil tussen een commerciële doorstroomlocatie als een Bijenkorf en een culturele doorstroomlocatie als een museum."

'Veilige locatie'

Daarnaast zit er volgens Klaucke geen gevaar in het openen van de deuren. "Wij hebben bewezen een veilige locatie te zijn waar mensen kunnen ontspannen en kunnen genieten van geschiedenis en kunst. Middels het opengaan van ons museum willen we bezoekers weer deze mogelijkheid bieden. Wij hopen dat ook andere culturele instellingen zich hierdoor gesterkt voelen en weer open gaan voor het publiek."
Het opengooien van het museum moet dienen als een signaal, zegt Klaucke: "Ik wil benadrukken dat dit besluit ook een uitnodiging is voor de politiek om te kijken wat er wél mogelijk is in plaats van hele sectoren over één kan te scheren. Dat maakt meer kapot dan dat het oplevert. Laten we vooral in gesprek blijven en de samenwerking en verbinding aan blijven gaan."

Signaal afgeven

"Voor nu vinden wij het niet meer voldoende om het alleen bij woorden te laten. Het is ook nodig om een signaal in de praktijk af te geven." Bezoekers hoeven zich niet van tevoren aan te melden maar worden wel gevraagd anderhalf meter afstand te houden, een mondkapje te dragen en zich verder te houden aan de richtlijnen van het RIVM.
Momenteel is naast de vaste collectie van het Stedelijk Museum Coevorden ook nog de tentoonstelling 'Smalt-Podagristen' in het museum te zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl