Frank Vreugdenhil wint Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

Frank Vreugdenhil (Rechten: RTV Drenthe)
Frank Vreugdenhil (Rechten: RTV Drenthe)
MARATHONSCHAATSEN - Frank Vreugdenhil (34) uit Eldersloo heeft de dertigste editie van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee gewonnen. In een sprint van een kopgroep van 17 hield hij na 200 kilometer Chrispijn Ariëns en Jordy Harink achter zich.
Het peloton ging vanmorgen om kwart voor acht van start met een temperatuur van zestien graden onder nul. AB Vakwerk, de ploeg van Vreugdenhil, was al meteen actief in de beginfase van de wedstrijd. Gary Hekman reed even solo vooruit en daarna volgde een lange solo van z'n ploeggenoot Niels Overvoorde. Met de overwinning van Vreugdenhil kreeg de ploeg loon naar werken.

Natuurijsoverwinningen

De plantenkweker uit Eldersloo finishte zowel in 2017 als in 2013 op de tweede plaats bij de Alternatieve Elfstedentocht. Vorig jaar werd hij derde. Wel won hij toen, voor de tweede keer in z'n carrière de Grand Prix-finale over 150 kilometer op het Zweedse natuurijs.
Gisteren verlengde Vreugdenhil z'n contract bij AB Vakwerk nog met één jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.