Henk Wijngaard treedt op bij illegaal feest in Dalfsen

Henk Wijngaard treedt op bij illegaal feest in Dalfsen
Henk Wijngaard treedt op bij illegaal feest in Dalfsen © ANP
De Emmer zanger Henk Wijngaard trad zaterdagavond op bij een illegaal feest voor het gemeentehuis in Dalfsen. Hier kwamen honderden mensen op af, meldt RTV Oost.
Oorspronkelijk zou er een feest in een schuur bij Dalfsen georganiseerd worden. Omdat dit niet door kon gaan, verzamelden de mensen zich voor het gemeentehuis. Aan het eind van de avond gaf burgemeester Erica van Lente van Dalfsen een noodbevel af.
De politie sloot toegangswegen naar Dalfsen tijdelijk af en bij de Trefkoele+, een paar honderd meter verderop, verzamelde een aardige politiemacht. De politie heeft het feest rond 23:00 uur beëindigd, kort voor half twaalf werd de omgeving van het gemeentehuis door de ME ontruimd. Het is niet bekend of er mensen zijn aangehouden. Naast Wijngaard trad onder andere Martien Ekkelenkamp van Harten 10 op.

'Protestactie'

Volgens Henk Wijngaard ging het om een protestactie. "De horeca mocht overdag ook open, wij wilden ook onze stem laten horen. Het was een fantastisch mooi feestje, totdat de ME kwam. Dat was in mijn ogen niet nodig."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl