Negentien extra tijdelijke woningen in Assen voor statushouders

de boshof assen
De tijdelijke woningen worden gerealiseerd aan de Beilerstraat in Assen © RTV Drenthe / Romy Posthumus
Aan de Beilerstraat in Assen worden negentien leegstaande woningen omgebouwd voor tijdelijke verhuur. De woningen zijn bedoeld voor statushouders en anderen die met spoed een huis nodig hebben.
De eerste bewoners komen volgende maand. De tijdelijke voorziening is een initiatief van de gemeente Assen, zorgorganisatie Espria en woningcorporatie Actium. Het gaat om een periode van drie jaar.
De woningen maakten eerder deel uit van zorgcentrum De Boshof. Nu staat dat pand grotendeels leeg. "We hebben in Assen, net als in de rest van Nederland, een tekort aan woningen. Met deze voorziening kunnen we bewoners die met spoed een woning nodig hebben, huisvesten tot zij een structurele woning hebben gevonden", reageert wethouder Karin Dekker.

1 of 2 personen

In de woningen kunnen maximaal twee mensen wonen. De gemeente kijkt samen met Actium wie er gehuisvest worden. Volgens Assen wordt een deel gebruikt voor statushouders. Dat zijn mensen die al wel een verblijfsvergunning hebben gekregen, maar nog in een asielzoekerscentrum wonen. Andere Assenaren die met spoed een woning zoeken en er tijdelijk zouden willen wonen, kunnen zich aanmelden bij Actium.
De gemeente Assen kreeg een subsidie van het Rijk voor dit initiatief.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl