Club Limbo in Emmen tijdelijk kapsalon en danskliniek

Ruben Neehoff en Jeffrey Mol van Tranquilo, Limbo en De Fuif
Jeffrey Mol van Limbo: 'Ik ga morgen sowieso open' © Janet Oortwijn/RTV Drenthe
De haren uit je hoofd zingen en de nagels uit je vingers dansen? Het kan morgen bij Club Limbo. De Emmer uitgaansgelegenheid verandert woensdagavond tijdelijk in een kapsalon en een danskliniek. De ludieke actie is bedoeld als signaal richting de overheid vanwege het coronabeleid.
Voor winkels is er inmiddels meer lucht, maar horeca moet de deuren gesloten houden. Clubeigenaar Jeffrey Mol snapt niet waarom die tweedeling gemaakt wordt. Voor hem is de maat dan ook vol.
Aanvankelijk overwoog Mol de deuren zaterdagavond te openen. Vooral toen rondzong dat meerdere horecabedrijven in heel Nederland hetzelfde van plan waren. "Ik heb zaterdagochtend contact gehad met de gemeente", vertelt Mol. "Ze vertelden me dat ik ze in een lastig parket zou brengen." Want optreden zou onvermijdelijk zijn.

Rensentheater

Waarop Mol het besluit nam het over een andere boeg te gooien. Hij volgt daarmee het voorbeeld van het Rensentheater.
De Emmer schouwburg kondigde zaterdag aan zich tijdelijk om te toveren tot een kapsalon. Cabaretière Sanne Wallis de Vries staat er morgen op de planken, terwijl er iemand naast geknipt wordt. Ook andere theaters en podia in Drenthe doen mee aan de actie.

Geen publiek

Bij Limbo is er morgenavond een kapper en een nagelstylist aanwezig. Naast kapsalon wordt Limbo ook een danskliniek. "Een dansclub mag ook open, alleen zonder publiek. Maar als iedereen danst, dan is er geen publiek", knipoogt Mol.
De clubeigenaar heeft zijn plannen medegedeeld aan de gemeente. "Ze zeggen niet dat het mag, maar ze hebben er wel begrip voor." Desondanks verwacht Mol dat de handhaving morgen ingrijpt. "Maar het maakt mij niet uit. Ik ga sowieso open."

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl