Kinderen kunnen vanaf zaterdag coronaprik halen na uitnodiging

220118_GGD_test
Twee meisjes krijgen een oorkonde en een knuffel na te zijn getest op het coronavirus © ANP
Ouders die hun kinderen willen laten vaccineren tegen het coronavirus kunnen dat doen vanaf zaterdag. Het gaat om kinderen van 5 tot 11 jaar, die vanaf morgen door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) per brief worden uitgenodigd om een prik te komen halen.
Zodra de brief binnen is, kunnen ouders van de kinderen telefonisch een prikafspraak maken.

Speciale openingstijden

Het vaccineren van kinderen gebeurt in Emmen, Hoogeveen (beide vanaf 22 januari), Assen (vanaf 26 januari) en Meppel (vanaf 28 januari) tijdens speciale openingstijden. Dat betekent dat er, op het moment dat kinderen hun prik krijgen, geen andere doelgroepen worden geprikt.
Het is de bedoeling dat de kinderen met hun ouders of verzorgers op afspraak naar de priklocatie komen. Ter plekke zal GGD Drenthe ouders of verzorgers vragen of toestemming is gegeven voor de vaccinatie.
Ervaren prikkers, die weten hoe ze kinderen (en ouders) op hun gemak kunnen stellen, zullen de vaccinaties zetten. Ook is aandacht besteed aan de inrichting van de priklocaties, waardoor kinderen en ouders zich misschien iets sneller op hun gemak voelen als de prik gezet wordt.
De GGD verzoekt ouders en verzorgers wel om kinderen die niet geprikt hoeven worden thuis te laten vanwege de hoge besmettingscijfers.

Toestemming

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn minderjarig, daarom is het nodig dat er één ouder of verzorger meekomt naar de priklocatie. De ouder of verzorger die niet meekomt moet wel geïnformeerd zijn en ook toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Als op de GGD-locatie blijkt dat een van de ouders niet wil dat het kind gevaccineerd wordt, zal de GGD dit niet doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl