Wethouder Joop Brink in de race voor titel beste lokale bestuurder

Tijdens een collegevergadering werd Brink verrast met zijn nominatie
Tijdens een collegevergadering werd Brink verrast met zijn nominatie © Gemeente Coevorden / Alieke Eising
Wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden is een van de dertien genomineerden voor de titel 'Beste lokale bestuurder van 2021'. Die verkiezing wordt dit jaar voor de dertiende keer gehouden door het tijdschrift Binnenlands Bestuur. Op 3 februari wordt de bestuurder met de meeste stemmen bekendgemaakt.
De verkiezing van het blad Binnenlands Bestuur wordt ieder jaar gehouden en is bedoeld om de kwaliteit van bestuurders in provincies, gemeenten en waterschappen te laten zien. Vorig jaar greep toenmalig gedeputeerde Cees Bijl naast de titel.

Zorgwethouder

Joop Brink (PvdA) is sinds 2014 wethouder voor het Sociaal Domein in de gemeente Coevorden. Daarvoor zat hij in de gemeenteraad en was hij manager in de zorg.

'Betrokken, deskundig, ervaren'

"Een betrokken en deskundige wethouder, die opkomt voor de inwoners van Coevorden", zo omschrijven invullers wethouder Brink. "Als wethouder durft hij verder te kijken dan de huidige bestuursperiode, om daarmee een bijdrage te leveren aan de toekomst van de volgende generatie. Zijn ervaring in de gezondheidszorg zet hij in bij zijn werk als wethouder. Daarbij weet hij maatschappelijke partners en inwoners te betrekken om met elkaar tot een gedragen resultaat te komen."
Vanaf vandaag kunnen mensen stemmen op de genomineerde bestuurders. De bekendmaking van de beste lokale bestuurder is op donderdag 3 februari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2022 in Stadskanaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl