Heren E&O winnen thuis, dames verliezen

HANDBAL - Met de hakken over de sloot hielden de heren van E&O de punten vanavond in eigen huis. De eredivisionist uit Emmen won met 23-20 van Tachos uit Waalwijk. Eerder op de avond verloren de dames in Sporthal Angelslo met 21-25 van ZAP.
De heren van trainer Freek Gielen begonnen sterk aan de wedstrijd. Tachos voelde zich daardoor genoodzaakt snel een time-out aan te vragen.

Uitblinker Wouter Sijpkes

Keeper Wouter Sijpkes van E&O deed vooral de harten van het thuispubliek in Angelslo sneller kloppen. Met een aantal prachtige reddingen op één-op-één-situaties en een strafworp hield hij zijn ploeg op de been.
Uiteindelijk gingen de mannen van E&O met een voorsprong van 15-9 rusten.
De Emmenaren wisten hun sterke optreden van de eerste helft niet door te zetten in de tweede helft. E&O stond te slapen waardoor Tachos gevaarlijk dichtbij kwam. Daardoor werd het in de slotfase nog spannend. Maar de mannen van E&O wisten de overwinning toch nog over de streep te trekken.

Dames vissen achter het net

De dames van E&O begonnen, in tegenstelling tot de heren, juist zwak aan de wedstrijd. Uiteindelijk lukte het hen toch om aan te haken bij ZAP waardoor ze met 11-11 de rust in gingen.
Alles leek op dat moment nog mogelijk voor E&O maar in de tweede helft had ZAP de overhand. De ploeg uit Breedzand won uiteindelijk met 21-25.