Intensive care in Drenthe vrij van coronapatiënten

IC WZA Assen
Er liggen geen coronapatiënten meer op de ic in Drenthe © RTV Drenthe
In Drenthe liggen geen coronapatiënten meer op de intensive care. Dat blijkt uit de laatste peilcijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.
Op de verpleegafdelingen liggen in Drenthe momenteel nog zes patiënten met corona. De laatste keer dat er in Drenthe niemand meer met corona op de ic lag, was in juli.

Groningen en Friesland

In de andere noordelijke provincies daalt het aantal coronapatiënten ook sterk, maar daar liggen nog wel covid-patiënten op de ic. In Friesland liggen 21 patiënten met corona in het ziekenhuis, waarvan 9 op een ic-bed. In Groningen zijn dit 25 patiënten, waarvan 9 op de intensive care.
Het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland zegt dat het gaat om 'bijzonder dynamische getallen'. "Ze bieden de gegevens van één peilmoment, in de ochtend. 's Middags zijn de getallen vaak alweer anders, aantallen veranderen soms per uur."
Waar het de coronacijfers betreft baseert RTV Drenthe zich op de officiële cijfers zoals die worden doorgegeven door het RIVM en het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ). Deze cijfers kunnen afwijken van wat mensen in de praktijk constateren, doordat er gebruik gemaakt wordt van peilmomenten.
Het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland van het ROAZ zegt dat het gaat om 'bijzonder dynamische getallen'. "Ze bieden de gegevens van één peilmoment, in de ochtend. 's Middags zijn de getallen vaak alweer anders, aantallen veranderen soms per uur."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl