Elke week koopzondag en gratis parkeren in de gemeente Emmen

Vanaf 1 februari moet men 2 uur langer betalen voor het parkeren
Het eerste uur parkeren in Emmen wordt voorlopig gratis © Janet Oortwijn/RTV Drenthe
Vanaf dit weekend mogen winkels in de gemeente Emmen tijdelijk alle zondagen open om klanten in de winkel te ontvangen. De verruiming van de koopzondagen geldt zo lang er beperkingen vanwege corona zijn en deze dag niet op een feestdag valt.
De actie is bedoeld als steuntje in de rug voor de ondernemers. Naast de koopzondagen mogen bezoekers van het Emmer centrum het eerste uur gratis parkeren. De betaalautomaten en de kenteken-herken-apparatuur van de gemeentelijke parkeerplaatsen worden hier vanaf donderdag 9 uur op ingericht. Het gaat in Emmen om de parkeerplaatsen die worden afgesloten met een slagboom. Het gaat bijvoorbeeld om de parkeerterreinen P-Noord en garage Westerstraat.

Geen reclamebelasting

Tot slot is er besloten ook dit jaar geen reclamebelasting te heffen bij de ondernemers. "De huidige lockdown en de beperkende coronamaatregelen zorgen alle lange tijd ook bij onze ondernemers voor moeilijkheden", licht wethouder Guido Rink toe. "Met koopzondagen krijgen de winkeliers een extra dag om omzet te draaien en inwoners krijgen meer momenten om veilig hun aankopen te doen".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl