Opnieuw dode schapen, ondanks wolfwerend hek

Grote schrik vanochtend voor schapenhouder Stefan Worst uit Vledder. Ondanks zijn wolfwerende raster trof hij in zijn schaapskudde vier dode en vier gewonde schapen aan.
De schapenhouder had 18 hectare in wolfwerend raster, rondom het weiland, behalve langs de (zeven meter brede) Aa.
Het sterke vermoeden is dat er toch een of meerdere wolven door of langs het hek zijn weten te komen. Hoe dat kon gebeuren wordt onderzocht. Volgens Gijsbert Six, de voorman van het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders is er geen rekening gehouden met het feit dat wolven goede zwemmers zijn. En geen moeite hebben met een water van zeven meter breed.
Ook is bij de schapen DNA afgenomen om te analyseren of het inderdaad een wolvenaanval was. Statenlid Johan Moes (VVD) neemt het op voor de schapenhouders:

Boijl en Vledderveen

Ook in de nacht van dinsdag op woensdag zijn vijf schapen doodgebeten in de buurt van het Drents-Friese Wold. Het ging hier om een schaap in de buurt van Boijl en vier schapen bij Vledderveen.
De eigenaren zijn ervan overtuigd dat het om een wolf gaat. "Wij fokken al meer dan twintig jaar met stamboek schapen. Als je dan 's morgens je schapen dood in het land vindt en schapen op straat lopen die aangevreten zijn, dan word ik daar als schapenhouder wel behoorlijk koud van", zegt een van de benadeelden.
Al langere tijd bestaat het vermoeden dat twee wolven zich hebben gevestigd in het Drents Friese Wold. Een mannetje en vrouwtje.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl