Fakkeltocht in Hoogeveen tegen coronabeleid

Fakkeltocht Hoogeveen
Fakkeltocht tegen coronabeleid in Hoogeveen © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
In Hoogeveen is vanavond een fakkeltocht gehouden. Het protest was gericht tegen het huidige coronabeleid en de tweedeling in de maatschappij tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Aan de tocht deden ongeveer zeshonderd mensen mee.
De fakkeltocht begon om zeven uur vanaf het gemeentehuis en voerde langs een route door het centrum van Hoogeveen.

QR-samenleving

"Iedereen die hier loopt doet dat op eigen initiatief en loopt voor onze vrijheid en de vrijheid van onze kinderen", vertelt deelneemster Sacha Werndlie. "Ik vind dat we naar een QR-samenleving gaan en ik wil dat dat wordt voorkomen. We maken een wandeling voor onze vrijheid. En als ik zie hoeveel mensen zijn gekomen denk ik dat de behoefte om iets te doen tegen het huidige beleid groot is."
"Het slaat nergens op dat mensen buitengesloten worden omdat ze wel of niet gevaccineerd zijn. Ik heb het idee dat we tachtig jaar terug gaan in de tijd", zegt een andere deelnemer.

Toestemming

De fakkeltocht is rustig verlopen, rond half negen was hij afgelopen. De gemeente Hoogeveen had toestemming gegeven voor het protest. "We hadden er op voorhand vertrouwen in dat het goed zou verlopen", zegt burgemeester Karel Loohuis. "Deze mensen wilden uiting geven aan hun mening. De afspraken die er waren met de organisatie zijn goed nagekomen."
Fakkeltocht in Hoogeveen tegen coronabeleid