Groene Dorpen de Broekstreek winnaar Kern met Pit Drenthe

Groene Dorpen de Broekstreek winnaar Kern met Pit Drenthe
Groene Dorpen de Broekstreek winnaar Kern met Pit Drenthe © RTV Drenthe
Het project Groene Dorpen de Broekstreek is dit jaar de winnaar van Kern met Pit in Drenthe. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De afgelopen periode kon er gestemd worden op negen projecten.
"Ik wist dat we een heel mooi project hadden, maar toen ik vanochtend bij de presenteatie de andere projeecten zeg, was was ik daar toch wel van onder de indruk. Dus toen de uitslag kwam was ik toch wel bij verrasd", zegt een glunderende projectleider Henk Wolf.

Groot aantal deelnemers

De winnaars van vorig jaar, Peizer beweging, traden dit jaar op als jury. "Doordat er heel veel deelnemers aan meedoen en door het groene karakter kwam het hoog bij ons op de lijst en uiteindelijk ook bij het publiek. Dus een terechte winnaar", zegt juryvoorzitter Jan Hut.
Inde dorpen Amen, Ekehaar, Eleveld, Eldersloo, Geelbroek en Nijlande wordt er met het project gewerkt aan de versterking van karakteristieke erf- en dorpsbeplanting. Dat gebeurt met inheemse soorten. Op die manier wordt de omgeving groener gemaakt. Het wachten is nog op het moment dat de coronamaatregelen het toelaten om een feestelijke plantdag te organiseren.
Dat het project is uitgeroepen tot provinciewinnaar, levert Groene Dorpen de Broekstreek een prijs op van 1500 euro. In december vond de jury van Kern met Pit al dat het project succesvol was afgerond en heeft toen duizend euro toegezegd.
Groene Dorpen de Broekstreek winnaar Kern met Pit Drenthe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl