Theatervoorstelling Mammoet krijgt 250.000 euro van provincie

Regisseur Tom de Ket komt met een nieuwe voorstelling (Rechten: ANP Kippa/Bart Maat)
Regisseur Tom de Ket komt met een nieuwe voorstelling (Rechten: ANP Kippa/Bart Maat)
De theatermakers van de nieuwe voorstelling Mammoet krijgen 250.000 euro subsidie van de provincie Drenthe. "We verwachten dat deze nieuwe theaterproductie wederom grote aantallen bezoekers zal trekken uit alle delen van het land", aldus de provincie.
Provinciale Staten mogen nog met wensen komen. "Dat is een standaardprocedure", laat woordvoerder Eddy Beuker weten. "Dat moet altijd als je een subsidie van 150.000 euro of meer wil verlenen." Heel strikt genomen heeft het college de bevoegdheid om zelf een subsidie te verlenen, maar bij zo'n bedrag wordt Provinciale Staten ook altijd gevraagd om op- en aanmerkingen.
Woensdag staat de voorstelling Mammoet op de agenda. Beuker verwacht weinig op- en aanmerkingen. "Zo'n voorstelling past ook in het beleid van de provincie. De Staten gaven eerder ook al aan dat ze graag een vervolg op Het Pauperparadijs wilden."
Mammoet wordt geproduceerd door de makers van Het Pauperparadijs. De nieuwe locatievoorstelling komt in de buurt van Buinen. De totale kosten van het theaterproject zijn ongeveer 1,8 miljoen euro.
De nieuwe locatievoorstelling Mammoet gaat over de oertijd. "Ik breng graag verhalen die met Drenthe te maken hebben tot leven. En de oertijd, die hoort helemaal bij Drenthe. Hier voel je de connectie, de grafheuvels, de hunebedden. Ik wil de oertijd spiegelen aan deze tijd", zei regisseur Tom de Ket eerder.

Lees meer: Ondernemers Veenhuizen willen Het Pauperparadijs terug

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.