Camping Ronostrand ontvangt ton subsidie

De receptie van camping Ronostrand.
De receptie van camping Ronostrand © RTV Drenthe/Aaldert Oosterhuis
Camping Ronostrand in Een ontvangt een subsidie van 100.000 euro van de provincie Drenthe. Dit bedrag komt uit het Recreatie Excellentieprogramma (REX) van Vitale Vakantieparken Drenthe. Eigenaren Gieneke Hartlief en Paul de Groot willen hiermee zowel nieuwe vakantieverblijven als extra voorzieningen voor gasten realiseren.
"We hebben echt wat te vieren," vertelt Gieneke Hartlief blij. "Een ton is natuurlijk een mooi bedrag om onze plannen uit te voeren. Naast het bouwen van nieuwe vakantieverblijven willen we graag een trimbaan waar we sportlessen kunnen gaan geven."

'Best wel een eisenpakket'

Camping Ronostrand doorliep eerder ook een traject van het Recreatie Expert Team (RET) van Vitale Vakantieparken Drenthe en is nu het eerste park dat zowel aan het RET- als het REX-programma deelneemt. De camping bestaat al vijftig jaar en wil een duurzaam recreatiepark zijn. Voordat camping Ronostrand een ton toegewezen kreeg moest de gemeente toestemming geven voor de plannen. "Het was best wel een eisenpakket," zegt Hartlief. "Maar het was het meer dan waard."

Het ultieme doel

Vakantieparken die bijdragen aan de ontwikkeling van Drenthe als dé vrijetijdsbestemming van Nederland komen in aanmerking voor de subsidie. Kwaliteit, innovatie, de Drentse identiteit en duurzaamheid staan hierbij centraal volgens het programma Vitale Vakantieparken. Het ultieme doel is Drenthe als toeristische topbestemming op de kaart te zetten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl