Radio Westerbork #4: Verhalen van dochters van Auschwitz-gevangenen

In deze podcast van Radio Westerbork staan kinderen van Joodse gezinnen tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal. Rozette Kats werd in 1942 geboren in Amsterdam. Haar ouders besluiten onder te duiken, maar ze worden verraden. Ze overleven de oorlog niet. Ook Monica van Rijn is te gast. Zij werd na de oorlog geboren als dochter van Joodse ouders. Haar ouders overleefden bij elkaar meer dan 15 concentratiekampen waaronder Auschwitz. Van Rijn vertelt over het leven na de oorlog. Ook horen we Guido Abuys conservator van het Herinneringscentrum. Hij vertelt onder meer over de tentoonstelling over Auschwitz in Westerbork. We sluiten af met een column van commissaris van de koning Jetta Klijnsma.
Gasten

Rozette Kats -
dochter van joodse ouders die in Auschwitz zijn vermoord

Monica van Rijn -
dochter van Joodse ouders die meerdere concentratiekampen overleefden

Guido Abuys -
conservator van Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Jetta Klijnsma -
commissaris van de koning in Drenthe

Presentatie

Sophie Timmer

Abonneer je op deze podcast

De podcast van Drenthe Toen is te vinden op je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps.

Andere podcasts

Genoten van Drenthe Toen? Abonneer je ook op onze Drenthe Sportcast over de (amateur)sport in Drenthe, en op Cassata, onze podcast over de politiek en actuele discussies in onze provincie. Tot slot hebben we DrentheDoc waarin we mooie (oude)radioreportages en -documentaires opnieuw beschikbaar maken, maar nu als podcast.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.