Drentse Staten heten Formule 1 nogmaals welkom in motie

"We kunnen het, we willen het en we durven het." Met die woorden reageerde gedeputeerde Henk Jumelet op een breedgedragen motie in Provinciale Staten, waarin het provinciebestuur wordt opgeroepen om zijn uiterste best te doen om de Formule 1 naar het TT-circuit in Assen te krijgen.
De mogelijke komst van de races stond niet op de agenda van de Staten, maar voorzitter en commissaris van de koning Jetta Klijnsma constateerde dat "reuring van gisteren en vandaag over Formule 1-aangelegenheden" de zaak weer extra actueel had gemaakt.
Lees meer: Assen houdt hoofd koel na uitgelekte brief Formule 1
Lees meer: Jos Vaessen: Wij hebben de financiën voor de Formule 1 wel rond
Bijna alle partijen riepen Gedeputeerde Staten op om zich tot het uiterste in te spannen om de F1 naar Drenthe te halen. "We willen uitstralen dat we er klaar voor zijn en we zullen ze met open armen ontvangen", zo reageerde gedeputeerde Jumelet.
Alleen de SP en GroenLinks stemden tegen. De SP is wel voorstander van de komst van de races "zolang het geen overheidsgeld kost en ondernemers de kosten kunnen dragen", aldus Wim Moinat. "Maar we gaan ervan uit dat Gedeputeerde Staten al het uiterste doen. Daarom is de motie wat ons betreft onnodig en een tikje voor de bühne."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.