Liefdesperikelen bevers dwarsbomen opening nieuwe burcht Wildlands

Bever
Voorlopig zijn er geen bevers te zien in het Emmer dierenpark © Ralf Schick via Pixabay
De opening van de beverburcht in Wildlands laat voorlopig nog even op zich wachten. Liefdesperikelen spelen de opening van de jongste attractie van het Emmer dierenpark parten. Bij het beverpaartje dat het nieuwe verblijf zou betrekken, is de vonk niet overgeslagen.
Het mannetje en het vrouwtje arriveerden in december in het park. Achter de schermen hebben de twee kennisgemaakt, de introductie "verliep allesbehalve soepel", meldt het park bij ZO!34.
"Het klikte niet tussen de twee. We hebben bij de collega-parken om een nieuwe bever gevraagd in de hoop hiermee wel een succesvol koppel in het verblijf uit te kunnen zetten", aldus Wildlands. "Onze 'matchmakers' verwachten het nieuwe dier binnenkort, maar tot die tijd nemen er dus geen dieren intrek in de burcht."
De werkzaamheden voor het verblijf zijn inmiddels wel afgerond. Tot de komst van een nieuw koppel blijft deze voorlopig afgesloten voor het publiek. Het was de bedoeling de burcht vanaf vandaag open te stellen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl