Aeilkema door in eigen partij, Gemeentebelangen Tynaarlo werkt aan lijst

Richard Aeilkema
Richard Aeilkema werpt zich toch niet op als lijsttrekker van Gemeentebelangen Tynaarlo. © Eigen foto
Richard Aeilkema gaat niet door als lijsttrekker van Gemeentebelangen Tynaarlo. Dat bevestigt bestuurslid Jacob van Gelder. Zoals het nu lijkt gaat Aeilkema zelf verder met een eigen partij.
De afgelopen tijd ontstond er een machtsstrijd binnen Gemeentebelangen Tynaarlo. Harry Snuk, de beoogde nieuwe voorzitter, zegde samen met Aeilkema het voorgaande bestuur de wacht aan. Daarop zette scheidend voorzitter Van Gelder juist Snuk en Aeilkema op non-actief. Zij hebben nu aan Van Gelder laten weten niet langer aanspraak te willen maken op de naam van de partij en verder te gaan onder eigen vlag.

'Geen paniek'

Van Gelder werkt nu aan een complete kieslijst. Deze moet uiterlijk maandag worden ingeleverd. "We zijn achter de coulissen gewoon doorgegaan en hebben een respectabele lijst met namen", stelt Van Gelder. "Een lijsttrekker hebben we nog niet. Daar moeten we nog zorgvuldig over spreken."
Dat er haast is geboden, weet Van Gelder ook. "Maar we zijn niet in paniek. We zullen op tijd een lijst met namen aanleveren."

Boetekleed

Aan de hommeles met Aeilkelma en Snuk wil Van Gelder verder niet te veel woorden vuil maken. "Het heeft geen zin elkaar nu in de wielen te rijden. Hij heeft zijn lijst ingeleverd en wij zijn daarmee bezig. Wat mij betreft trekken we hier een streep."
Ondertussen steekt Van Gelder zijn hand in eigen boezem. "Er is veel energie in gegaan en het is heel hectisch geweest", zegt hij. "Ik moet daarin zelf het boetekleed aantrekken, want ik heb het zo ver laten komen."
Richard Aeilkema was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl